Grønlandsprojekt

Klubben har siden 2012 støttet projektet "Nimerialik" i Grønland.

"Nimerialik" er en sommerlejr for grønlandske børn, som ellers ikke har mulighed for at komme på ferie. På "Nimerialik" får de et sammenhold og kammeratskab, som de ikke før har kendt til.

Lejren er bygget af frivillige kræfter fra foreningen Qaamasoq fra Færøerne. Foreningen har siden 1997 holdt til i Qaqortoq (Julianehåb), hvor den idag driver sommerlejren, der blev taget i brug i 2013.

Forud ligger mange timers hårdt arbejde. Alt er sejlet ud til lejren, der ligger ca. 3/4 timers sejlads fra byen, og alt er samlet ind ad frivillighedens vej og med frivillig arbejdskraft. Der er blevet brugt ferie og selvbetalte rejser til Grønland. Den største arbejdskraft er blevet lagt af færingerne, men også danskere har deltaget.

Vores klub har doneret redningsveste til børnene og sidenhen støttet sommerlejren økonomisk. I sommeren 2014 tilbragte to af klubbens medlemmer, Birthe Krog og Jytte Andersen sammen med deres mænd, fire uger i lejren, hvor de alle gik til hånde med at løse praktiske opgaver. Der blev bl.a. færdiggjort et større isoleringsarbejde og ryddet et areal for store sten, så det kunne anvendes til fodboldbane.

"Nimerialik" bliver brugt til familielejr for forældre med børn under 9 år, til ferielejr for børn i alderen 9-11 år og 12-14 år og til ungdomslejr for unge i alderen 15-17 år.

Qaamasoq har en båd "Juvel", som anvendes til at sejle med turister i Sydgrønland. Dette har vist sig at være en rigtig god indtægtskilde for foreningen.